marți, 19 iunie 2018

Cum a reusit o saltea sa imi schimbe viata


Pana de curand ma trezeam mai obosita de cat ma culcam. Ma trezeam cu dureri foarte mari de spate si cu gatul intepenit. Mi-a luat mult sa imi dau seama ca nu am o saltea care sa corespunda cu nevoile mele. Desi pare greu de crezut unele saltele iti pot provoca dureri insuportabile de spate.

Daca imi dadeam seama mai devreme ca salteaua pe care o aveam imi provoca durerile de spate cu siguranta nu as fi ajuns in situatia asta, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Imediat ce am realizat acest lucru am plecat in cautarea unei saltele de calitate.

Cat ar trebui sa cheltuim pe o saltea?

Eu personal nu as da mai putin de 1500 lei si nici mai mult de 2500 lei pe o saltea. Asa ca am ales o saltea de 2000 lei. Dar aceasta este decizia fiecaruia. Doar tu poti decide cat vrei sa investesti intr-o saltea. Dar atunci cand o alegi trebuie sa fii atent la mai multe lucruri.

La ce am fost eu atenta atunci cand am achizitionat salteaua?

In primul rand am cautat o saltea care sa nu fie nici foarte tare si nici foarte moale. O saltea de o duritate medie si cu cateva zone de confort. Nu este indicat sa alegi o saltea cu foarte multe straturi de confort, dar nici cu prea putine.

Un alt criteriu care mi-a influentat decizia foarte mult a fost daca salteaua este sau nu tratata impotriva bacteriilor si acarienilor. O saltea este foarte dificil de curatat si nu se poate realiza acasa. Si fiindca petrecem aproape o treime din viata noastra dormind atunci este foarte important ca aceasta sa fie curata. Asa ca acest criteriu a fost unul foarte important pentru mine.

Daca salteaua ta prezinta urme de uzura atunci ar fi cazul sa cauti alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu